Moskiittoja ja Kaurismäkeä

malaria.jpgMoskiittoja ja Kaurismäkeä.

TERHO

Msingi  sijaitsee Itä-Afrikan hautavajoamassa,  ja täältä on koko ihmiskunta lähtöisin. Ei mikään turha paikka. Oppaamme Marcon omistaman Hölkynkölkyn pubi oli kokemus. Sen voi kokea vain käymällä siellä. Olin aistivinani Kaurismäkeläistä tunnelmaa.  Paikka jossa meidän piti yöpyä täällä oloaikamme onkin vaihdettu toiseen, juuri valmistumassa olevaan majataloon. Näyttää luksukselta matalien savitiilitalojen keskellä, ja sitähän se onkin täkäläisillä mittapuilla mitaten. Meillä on lasiset ikkunat ja kalterit, yleensä näissä taloissa on ikkunanreiät mutta ei laseja.  Asuntomme on oikein hieno,  uusi  ja mukava, mutta seuraavia huomioita on kertynyt. Harvemmin kuulee seuraavan päivän ruokansa kiekuvan seinän takana, sisällä. Taisin kuulla possun ääntä myös.

 Ilta-ateria oli runsas, ja kanaa vedeltiin riisin kanssa, niin kuin melkein koko viikko on tehty. Vaihtoehdot ovat yleensä chipsit  tai riisi ja kana.  Joka paikassa, paitsi kiti motossa,  jossa syödään pelkkää lihaa sormin chilikastikkeen kera. Tutustuessamme ympäristöön  jokaista tapaamaamme kyläläistä piti tervehtiä ja esitellä lähinnä minut, sillä Hanna tuntui tuntevan koko kylän väen. Afrikan tähdet loistavat tässä samettisessa pimeydessä eritavalla kuin kaupunkien valosaasteen keskellä. Pimeyden rikkoo välillä kaukainen ukkonen salamoineen, niin kaukainen että ääntä ei kuulu.

Kerron vielä  pakollisen vessajuttun.  Emme yöpyneetkään Hannan mainostamalla rehtorintalolla, jonka vessa on pellolla aaltopeltihökötyksessä oleva reikä. Vakuutin Hannalle että en ole katkera vaikka jouduimme luopumaan tästä kokemuksesta. Nykyisessä yöpymispaikassa on ihan oikea vessanpönttö, mutta siihen ei tule vettä. On useita sammioita vettä, ja sitten sopivalla määrällä sangosta kaataen huuhtaistaan vessa puhtaaksi. Meillä on myös sähköt, ei tosin tänään kun oli sähköt poissa.

Moskiittoja on nähty. Tapoin juuri yhden omalla verelläni täytetyn olion, mutta kuvassa olevalla moskiitolla ei ole mitään tekemistä  tapetun kanssa.

 

Jätä kommentti

css.php