Aamuviiden yllätys

IMG_0330.jpg

 

”Mikä tähän nyt tuli?”, pohtivat hankekoordinaattorimme Marco Lyamuya ja Terho tienposkessa.

 

HANNA

Nunnat olivat buukanneet koulutuskeskuksensa täyteen ja meidän piti etsiä yösija jostain muualta, kun erinäisten vaiheiden jalkeen saavuimme perjantaina myohässa Singidaan.

Löysimme lähettyviltä uudehkon guest housen, Usagara on sen nimi. Sängyt ovat leveät ja nojatuolit upottavat. Otimme huoneet.

Jostain syystä tansanialaisten on mahdotonta pitää kylppäria kunnossa. Usagarassakin kaikki muu on hienoa, mutta lavuaarin hanasta tai suihkusta ei tule vettä.

Terho saa sitä kuitenkin alapään suihkutteluun tarkoitetusta suihkusta ja minä lavuaarin vieressä olevasta hanasta.

Guest house sijaitsee Singidan keskustassa kaupungin ainoan nettikahvilan vieressä. Pidimme sijaintia erinomaisena kunnes aamulla viideltä huomasimme sijaitsevamme kahden moskeijan välissä.

Rukouskutsut kilpailivat keskenään ja olivat harvinaisen pitkia. Kuudelta sama toistui. Silloin myös katolinen kirkko yhtyi kakofoniaan kilkuttamalla kellojaan.

 

Tavoittelimme Singidaan jo päivällä, jotta Marco olisi ehtinyt pankkiin. Uskollinen kumppanimme Toyota Landcruiser ryhtyi kuitenkin keittämään 20 kilometriä kaupungin ulkopuolella.

Ei hätää, jostain haettiin sangollinen vettä ja lisättiin syyläriin. Mitään jäähdytinnestettä täällä ei ole tapana käyttää.

Nilkutimme kaupunkiin ja suoraan korjaamon pihaan, sillä auto osoitti jälleen kuumenemisen oireita. Diagnoosi oli selvä, vesi ei kulje jäähdyttimen kammioiden välillä. Epäpuhtaudet ovat tukkineet syylärin.

Jätimme korjaamon pojat rassailemaan jäähdytintä, joka saatiinkin toimimaan seuraavana päivänä. Tosin sitten se vuosi.

Lopulta autoon siirrettiin korjaamon pihalla makaavasta Landcruiserin raadosta syyläri, joka pelitti hyvin. Landroveriin ja Landcruiseriin on tässä maassa onneksi helppo saada varaosia.

Luonnollisesti jäähdyttimeen lisättiin jälleen vettå, joka tuskin oli kovin puhdasta… That is African life!

 

Kommentti artikkeliin “Aamuviiden yllätys”
  1. Jouni Lehtonen sanoo:

    Terveiset täällä Hämeestä sinne Afrikan sametti taivaan alle. Kiitokset raporteistanne.
    Pari kertaa Kiomboin ”katuja” tallanneena on kiinnostavaa lukea, miten maa makaa. Tsemppiä, hyviä kuvia ja matkakertomuksia odotellessa. Terveiset Kiomboihin ja Marcolle Msingiin!

Jätä kommentti

css.php