Paratiisin porteilla

BeachResort.jpg

Terhon paratiisi puskien jalkeen. Zanzibar Beach Resort.
HANNA
Terho uhrautui lähtemään Sansibarille musiikkifestivaaleille. Mies mahtaa kärsiä kymmenien neliöiden hotellisviitissään, josta on merinäköala ja hinta rapiat 50 dollaria.
Lämpötila Sansibarilla on reilut 30 ja kosteusprosentti korkea, mutta merituuli viilentää hieman. Terhon hotellissa on hiekkaranta ja uima-allas.
Kyllä varmaan on kurjaa. Varsinkin, jos onnistuu hankkimaan liput Itä-Afrikan busharafestareille.
No, Terholta tuli tekstiviesti: “Tämä on hienoin paratiisi, mitä olen nähnyt”.
Sansibar on saari Intian valtameressä. Sinne matkustaa Dar es Salaamista pikalautalla yhtä kauan kuin Helsingistä Tallinnaan. Sansibar kuuluu liittovaltiona Tansaniaan.
Sen historiaa värittävät arabisulttaanit, jotka hallitsivat maata vielä 1900-luvulla. Saari oli aikaisemmin orjakaupan keskus. Nykyään sen tunnetaan mausteistaan.
Jäimme hankejohtaja Marcon kanssa työstämään viimevuotisen projektin raporttia Dar es Salaamiin.
Ei meilläkään ole kylmä, silla täällä lämpö kipuaa lähemmäs 40 astetta varjossa. Terveisä vaan sinne lumituiskuun.
Koska sähkokatkoja on jatkuvasti, hotellin ilmasointi pelaa vain aika ajoin.  Mieleen tulee, että siinäkin on etunsa, kun voi säätää lämpötilaansa vaatetuksella. Täällä ei voi, koska hiki tulee, vaikka olisi nakusillaan.
Nakusillaan ei tietenkään voi olla näin muslimivaltaisessa maassa. Täällä polvienkin pitäisi olla peittettyinä, vaikkei muslimi olisikaan.
Sen sijaan paljas rinta ei herätä suurta kohua, koska äidit imettävät jatkuvasti lapsiaan, missä vain näille tulee nälkä.
Ihmetyttää, kuinka musliminaiset pystyvät olemaan tässä paahteessa mustissa, keinokuituisissa kokovartalohunnuissaan.
Jätimme mainion nelivetomme Singidaan, jossa se taas joutui täyshuoltoon. Dar es Salaamista on jo hommattu Toyotan alkuperäisosia, jotka ovat lähteneet ABC Transin bussilla Singidaan.
Intialaiset ja arabit ovat hallinneet tämän maan pienbisnestä, mutta nyt ovat myös kiinalaiset tulossa vahvasti markkinoille.
Valitettavasti melkein kaikki sieltä tuleva tavara on halpaa, mutta laadutonta. Esimerkiksi tiiviste, joka pitää vaihdelaatikon öljyt sen sisällä maksaa alkuperäisosana 30000 shillinkiä ja kiinalaisversiona 3000 shillinkiä eli 15 euroa ja 1,5 euroa.
Kuten Terho mainitsi malarian estolääke Lariam aiheuttaa pääkopassa liikehdintää, joka ilmenee unina.
Yöllä matkustin hyvin tuntemani demarikunnallispoliitikon kanssa Vanajavesi-nimisellä sisävesialuksella Etelänavalla.
Maininki oli valtaisa ja jokaisella keikautuksella demaripoliitikko ryhtyi jakautumaan kahdeksi, kunnes he uhkasivat täyttää koko aluksen ja maapallon ja upottaa molemmat.
Mistä tiesin, että olimme Etelänavan tuntumassa? Siitä, että olimme pää alaspäin.
Tällä kertaa blogissa ei ole kuvaa, koska Terho on paratiisissa ja kuvienkäsittelyläppäri täällä kuumassa helvetissä.

Kommentti artikkeliin “Paratiisin porteilla”
  1. Timo sanoo:

    Vaalien lähestyessä tulee kaikenlaisia hauskoja unia näkyviin varsinkin, jos kuljeksii rinnat paljaana ja polvet peitettyinä etelän helteessä. Unethan ovat myös enteellisiä,että pitäkääpäs hatuistanne kiinni, kun demarit porhaltavat vasemmalta ohi.

Jätä kommentti

css.php